FUNKSJONELL NEVROLOGI

 

Har du vært hos utallige behandlere med problemet ditt med lite eller intet resultat?
Har du blitt fortalt at det ikke er noe å gjøre med problemet ditt?

Da kan funksjonellnevrologi være noe for deg. Funksjonellnevrologi er ikke en kur eller spesifikk behandling for sykdom. Behandlingen bedrer funksjonen i hjernen slik at kroppen kan «lege» seg selv.

Funksjonellnevrologi går ut på å evaluere hjernens funksjonalitet, via balansesystemet, leddfølelse (propriosepsjon) og synet. Viktigst av alt vurderer vi hvordan alle disse systemene fungerer sammen. Vi finner ut hva som ikke virker og hva som virker, og designer et rehabiliteringsprogram som får disse systemene til å fungere sammen i harmoni.

En detaljert sykehistorie og en full nevrologisk undersøkelse er med på å gi oss den informasjonen vi behøver for å gi deg den hjelpen du trenger.

Undersøkelsen har som mål å finne områder i nervesystemet som ikke fungerer optimalt. Med forskjellige stimuleringsformer påvirker vi nervesystemet slik at funksjon og aktivitet bedres.

Kiropraktor Haakon Kuhnle Andresen vil samle den nødvendige informasjonen fra spesifikke nevrologiske tester og tilrettelegge en spesifikk behandlingsplan basert på funn og resultater.


UNDERSØKELSE
 

VOG ( video-oculography)
VOG er en undersøkelse med briller utstyrt med små infrarøde kamera.  Disse kameraene gjør det mulig å evaluere øyefunksjon under  ulik stimulering.  Øyebevegelsene blir filmet og analysert av et  avansert dataprogram.  Resultatene hjelper oss med å skille mellom svakheter og funksjonsfeil i det perifere- og sentrale nervesystemet

NSI
Sanse motorisk rehabilitering. Et av de viktigste verktøyene vi har i klinikken for å rehabilitere nervesystemet.  Det lar oss trene samspillet mellom øyne, det indre øret og leddfølelsen.  NSI er også et godt verktøy for å måle fremgang.

SSEP
Elektronisk nervestimulering som lar oss stimulere spesielle områder i hjernen hvor man tidligere trengte kirurgisk inngrep for å påvirke.

 

HVA KAN VI HJELPE MED?

De fleste av våre pasienter oppsøker oss på grunn av kompliserte nevrologiske problemer, eller de er toppidrettsutøvere som vil spisse formen. Vi ser også pasienter som ønsker å bedre yteevne på jobb og i hverdagen.

Noen av de mest vanlige problemene vi ser er:
– Svimmelhet og ubalanse
– Hjernerystelse/post commotio syndrom
– Bevegelsesforstyrrelse
– Dystoni
– Slagrehabilitering
– Hodepine/migrene
– Balanseproblemer / gangproblemer

Ta kontakt på tlf 33300490, eller på mail post@kiropraktisksenter.noom du lurer på om dette kan være noe for deg!

RELATERTE ARTIKLER

KNE

KNE

BELASTNINGSKADER I KNEET Hvordan kan man forhindre belastningskader i kneet som idrettsutøver? Belastningsskader i kneet er vanlig i idretter med stor belastning på knærne som for eksempel i håndball. I de fleste tilfellene oppstår de gradvis over tid, uten at...

les mer
LÅR OG LEGG

LÅR OG LEGG

BELASTNINGSSKADER I LEGGEN I alle idretter hvor løping og hopping er sentrale deler av aktiviteten, er belastningsskader i leggen vanlige. Leggen er faktisk den delen av kroppen hvor det er mest belastningslidelser. De vanligste belastningsskadene er smerter foran på...

les mer
HOFTE OG LYSKE

HOFTE OG LYSKE

SNAPPING HIP Kan gjenkjennes av en klikkelyd og "glippefølelse" i hoften/lysken når den bøyes og rettes ut. Ofte sett hos idrettutøvere, da særlig dansere og turnere. Pasienter med Snapping Hip presenterer ofte med smerte i hofte eller lyske. Selve klikkingen kommer...

les mer